پایگاه اطلاع رسانی استانداری گلستان > نسخه قابل چاپ > تکنولوژی، مهارت و کارآمدی عوامل اصلی توسعه کشور هستند
صفحه نخست > اخبار / اخبار ویژه > تکنولوژی، مهارت و کارآمدی عوامل اصلی توسعه کشور هستند

تکنولوژی، مهارت و کارآمدی عوامل اصلی توسعه کشور هستند


27 خرداد 1393. نويسنده: adib

تکنولوژی، مهارت و کارآمدی عوامل اصلی توسعه کشور هستند

معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: با تکنولوژی، مهارت و کارآمدی می توان به سمت توسعه و پیشرفت در کشور پیش رفت.

"نصرالله جهانگرد" عصر سه شنبه در نشست کارورزان مشاغل دانش بنیان حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات استان گلستان در گرگان افزود: امروز بخش کشاورزی 17 تا 18 درصد اقتصاد کشور را با جمعیت 11 تا 12 درصد در اختیار دارد که با تکنولوژی می توان، سهم بیشتری از اقتصاد کشور را به دست آورد.

به گفته وی، همچنین با یک فرمول ساده می توان، بهترین فرآوری را در بخش کشاورزی داشته باشیم و راه آینده کشاورزی، ورود تکنولوژی و مهارت و کارآمدی در این عرصه است.

وی با اشاره به این که در بخش صنعت نیز باید به همین سمت و سوی برویم، تصریح کرد: امروز سهم این بخش در اقتصاد 35 درصد با 18 درصد اشتغالزائی است که صنعت امروز ما نیازمند تکنولوژی، مهارت و کارآمدی برای همگام شدن با توسعه است.

وی ادامه داد: 48 درصد بازار اقتصاد ما در بخش خدمات است که با تکنولوژی، نوآوری می توان، اشتغال را افزایش داد و درآمد نیز در این بخش بالا برود.

رییس سازمان فناوری اطلاعات کشور گفت: اما اولویت های ما باید مطالعات منطقه ای داشته باشد و براساس نیازهای هر استان، اقدامات را انجام دهیم.

جهانگرد افزود: اکنون در حال افزایش و اصلاح زیرساخت ها در شبکه ملی اطلاعات هستیم که در این زمینه 17 میلیارد دلار و در بخش های دیگر مرتبط با این شبکه ملی دو برابر همین مبلغ سرمایه گذاری شده و از سوی دیگر با این حرکات ما، نسل سوم تلفن های همراه از شهریور ما وارد بازار می شود و از سوی دیگر ظرفیت های تلفن های ثابت در جهت خدمت به مردم را افزایش داده ایم.

وی یادآور شد: در بخش IT، امروز پیشرو هستیم که بار بزرگی بر دوش داریم و در حوزه ارجاع رونق برای کشور ایجاد می شود و منابع دولت مشخص شده و تامین اعتبار کرده ایم .

وی اظهار کرد: برای سال جاری تعداد منابع اشتغال را 30 هزار عنوان کرده ایم که ریاست جمهور تاکید بر افزایش این منابع دارند، اما ما با احتیاط این آمارها و اعداد را اعلام می کنیم تا بتوانیم به خوبی وظایف خود را انجام دهیم.

جهانگرد ادامه داد: کمیته اشتغال نیز در سطح ملی فعال است و برنامه ریزی های خوبی در این زمینه انجام شده و محورهای کارها نیز مشخص می باشد.

وی تاکید کرد: بنا داریم تا زودتر افزایش مهارت داشته باشیم و امکان استفاده از همه ظرفیت ها فراهم باشد.

معاون وزیر گفت: سرمایه اصلی توسعه کشور، همین جوانان مستعد هستند، اما متاسفانه در گذشته بنا به برخی دلایل، از این ظرفیت ها به خوبی استفاده و بکارگیری نشده است که ما سال ها است از این مساله رنج می بریم.

به گفته جهانگرد، امروز برنامه ریزی توسعه اقتصادی و اجتماعی کشور در جنبه های مختلف بررسی می شود و اگر بتوانیم در سال جاری رشد اقتصادی کشور را به سه درصد و در سال آینده به شش درصد برسانیم، تازه تا پایان سال 1394، به رشد صفر از منفی رسیده ایم.

وی خاطرنشان کرد: البته ما واقف به این مساله هستیم که بالندگی و رشد کشور حق واقعی مردم است.

وی با اشاره به این که امروز قریب به 70 درصد جمعیت کشور ما جوان هستند، اظهار کرد: از این تعداد 10 میلیون نفر فارغ التحصیل دانشگاهی هستند و اکنون 5/4 میلیون نفر در حال تحصیل می باشند و سالانه 700 تا 800 هزار نفر نیز از دانشگاه ها فارغ التحصیل می شوند.

رییس سازمان فناوری اطلاعات کشور گفت: با این تعداد فارغ التحصیل سالانه، باید به بازار کار در برنامه توسعه ای توجه کنیم و آمارها نشان می دهد که امروز ترکیب نیروی کار 50 درصد را بانوان تشکیل می دهند که دولت باید در این زمینه بررسی های لازم را داشته باشد.

در این مراسم تفاهم نامه همکاری های مشترک ما بین سازمان فناوری اطلاعات ایران و استانداری گلستان در راستای اجرای طرح کارورزی مشاغل دانش بنیان حرفه ای محور در حوزه ICT به امضاء معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و استاندار گلستان رسید.

نشست کارورزان مشاغل دانش بنیان استان در حوزه آی سی تی عصر روز سه شنبه با حضور نصرالله جهانگرد، معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، معاونان رییس سازمان ارتباطات و فناوری اطلاعات، استاندار گلستان، علی اکبر جلالی، پدر علم آی تی ایران و حدود 200 نفر از کارورزان مشاغل دانش بنیان در سالن همایش های استانداری گلستان برگزار شد.

در طرح کارورزی مشاغل دانش بنیان در استان گلستان پنج هزار نفر از فارغ التحصیلان رشته های مختلف دانشگاهی ثبت نام کرده اند.


بازگشت